Krásný vánoční dárek – 7. titul z vánočního turnaje 2014!!!

18.01.2015 11:29

Tradiční vánoční turnaj, tentokrát odehraný jako Memoriál S. Matouška skončil 26.12 2014 celkově již sedmým triumfem našich barev!!

Vstup do skupiny „A“ žádné velké slávě nenasvědčoval. S MKM Dobronín nejsme zvyklí ztrácet body, ale z ničeho nic jsme prohrávali 0:1. Branka Jana Götha sice znamenala vyrovnání, ovšem více se nám již nepodařilo a tak jsme si z prvního duelu odnesli pouhý 1 bod.

To druhý zápas proti SOME Vysočina Prachárna nám zlepšil náladu. Proti úřadujícími mistru Jihlavy jsme sehráli výborné utkání  a po brankách Heideho, Jakuba Götha, Třetiny a Grepla jsme soupeři oplatili podzimní ligovou porážku – 4:1!

Třetí zápas skupiny jsme začali bleskově, když se již ve 42. vteřině prosadil Třetina. Jenže více gólů jsme již nepřidali a naopak R.U.M. překonal gólmana P. Kocmánka – 1:1.

Před posledním duelem ve skupině „A“ byly karty jasně rozdány. Pokud porazíme Litrpůl o 2 góly, postoupíme čtvrtfinále z prvního místa. Teoreticky snadný úkol se však ukázal jako nesmírně těžký. Šli jsme sice do vedení po zásahu Voláka, jenže po zahozených dalších šancích soupeř nejen vyrovnal, ale šel i do vedení. V našem týmu s přibývajícími minutami zavládl mírný chaos. Ve snaze o vyrovnání  jsme vsadili 5 minut před koncem na power-play, která však po chybách v rozehrávce skončila tragicky. Litrpůl snadno vsítil další 3 branky a porážka 1:4 nakonec znamenala až 4. postupové místo a jistotu toho nejlepšího soupeře ze skupiny „B“!

Tím se stal zcela jasně výběr Milovické ligy malého fotbalu, který si ze skupiny odnesl 4 výhry a skóre 9:2!

Čtvrtfinále tudíž věštilo zajímavý souboj se vzpomínkou na loňskou prohru se stejným soupeřem - ve stejné fázi turnaje jsme podlehli MLMF 0:1. Ani letos jsme zápas nezačali s velkou pompou a brzy jsme inkasovali – 0:1. Potom jsme sice zlepšili hru a dostali Milovice pod tlak, jenže naše koncovka byla žalostná. Ani jednu ze tří tutovek jsme neproměnili a čas nemilosrdně ubíhal. Když už to vypadalo, že znovu se budeme předčasně s turnajem loučit, přeci nám 50 vteřin před koncem základní hrací doby vyšla akce, na jejímž konci byla zlatá noha „odpolední posily“ – M. Šancla – 1:1 a šlo se na penalty!!

Začínali hráči MLMF a Švorda se nemýlil, podobně jako za nás Vácha. Excelentní střelba pokračovala i nadále. Za MLMF byli dále úspěšní Hakl, Krátký (2x) a brankář Fišer, za nás, ale vždy našli odpověď Jakub Göth, Heide (2x), a Tichánek. Za stavu 5:5 šel znovu kopat za MLMF Krátký, ale tentokrát byl na P. Kocmánka krátký!! Jakub Göth poté přesnou střelou pečetil šťastný postup - 6:5 na penalty!

Semifinále s Litrpůlem bylo jasnou záležitostí favorita. Naši hoši povzbuzeni infarktovým postupem nad MLMF hráli náhle ve vrcholné pohodě. Dirigováni především Jakubem Göthem dosáhli rázné odvety za porážku ve skupině a po brankách Jana a Jakuba (2x) Götha, Voláka a Grepla jsme s přehledem postoupili do finále po přesvědčivém vítězství 5:0!

i do finále jsme vstoupili proti SV AYL s velkou chutí a záhy jsme šli do vedení po brance Tichánka. I nadále jsme pokračovali v tlaku, ale brankář SV AYL Novák pokračoval ve svém vánočním galapředstavení a tak v poločase nebylo nic rozhodnuto.
Po obrátce se prosadil Vácha a bylo jasné, že k další senzaci už patrně nedojde. To potvrdil dalšími 2 góly M. Třetina. Za stavu 4:0 vsítil minutu před koncem čestný úspěch SV AYL T. Vystrčil a upravil tak kosmeticky finálový výsledek na 4:1! Nakonec byli ale určitě spokojeni oba finalisté - Klasici se radovali ze sedmého triumfu v historii turnaje a SV AYL z nečekaného stříbra!

Sestava: Pavel Kocmánek - Jan Göth (2), D. Volák (2), P. Heide (1), V. Vácha (1), M. Šancl (1), Jakub Göth (3), M. Vokoun, V. Kocmánek, M. Třetina (4), T. Grepl (2)...